Konkurser og snyd hos vikarboss Henning Frølund Nielsen har kostet staten, banker og polske vikarer millionbeløb. Arkivfoto

Politi sylter millionsag om vikarfusk

I 2010 og 2011 blev SKAT og 100 polske vikarer snydt for millioner. Vikarfirmaet stod bag stort konkurscirkus. 3F meldte sagen til politiet. Her er efterforskning syltet i over et år.

Snyd og konkurs. Den cocktail har kostet DI, statskassen og 100 ansatte mindst 20 millioner, da vikarfirmaet Danstaff huserede på Sjælland i 2009, 2010 og 2011.

Sidste sommer gik firmaet konkurs for tredje gang. Det efterlod SKAT med en ubetalt regning, der runder 13 millioner kroner. Samtidig er over 100 polske vikarer blevet snydt for mindst tre millioner kroner i løn, pension og feriepenge.

Det fik 3F til at melde vikarboss Henning Frølund Nielsen til politiet. Det er 13 måneder siden, men den konkursramte direktør kan tage den med ro. Sagen er endt i smøl hos politiet.

Politi: Mangel på ressourcer

Sidste sommer var politiet i gang med at se på, om der var foregået underslæb. Men nu er arbejdet sat på pause.

- Efterforskningen er gået i stå. Det skyldes prioriteringer. Derfor er der fortsat meget arbejde, der skal gøres, før jeg kan sige, om der kan rejses en sag, oplyser Henning Nielsen, der er leder af afdelingen for Økonomisk Kriminalitet, Københavns Vestegns Politi.

Han peger på, at ressourcer har betydning for, hvad politiet kan nå.

3F: Rystende ringe

Det var 3F Høje Taastrup, der bad politiet se på, hvordan Henning Frølund Nielsen kunne lade vikarbureauer gå ned og genopstå under samme navn, imens de ansatte, kreditorer og SKAT blev snydt.

- Sagen har haft et års jubilæum. Og jeg er rystet over, at der stort set intet er sket hos politiet. Millioner er forsvundet i et sort hul. Det kan ikke passe, at samfundet skal stå med regningen, siger Rikke Lauritzen, der er faglig sekretær i 3F Høje-Taastrup.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Henning Frølund Nielsen. Men sidste år afviste han, at han har lavet noget, der er ulovligt. Han oplyste også, at han ikke havde hørt fra politiet.


Sidst ændret: 14. Juni 2012 11:34

Fakta

Millionregning for vikarsnyd: Over 100 polske vikarer blev snydt for løn, pension og feriepenge hos vikarfirmaet Danstaff. Firmaet har for vane at gå konkurs og genopstå. Derfor meldte 3F sagen til politiet, imens Danstaff gik konkurs for tredje gang. Det har foreløbig kostet langt over 20 millioner kroner.
De har penge til gode:

  • SKAT: 13,6 millioner kroner.
  • Polske vikarer: Mindst 3 millioner.
  • Jyske Bank og Østjysk Bank: 6,1 millioner kroner.
  • DI: 2,4 millioner kroner.
  • ATP: 573.000 kroner.
Kilde: Dokumenter fra de kuratorer, der behandler Danstaffs første to konkurser.