Burgerkæden McDonald's har opsagt samarbejdet med to rengøringsselskaber efter en politirazzia mod sort arbejde. Arkivfoto

McDonald's fyrer rengøringsselskaber efter razzia

Ni udlændinge er blevet udvist af Danmark, efter politiet i april lavede kontrolbesøg på McDonald's-restauranter på Sjælland. Nu har burgerkæden fyret de to firmaer, som stod for rengøringen.

McDonald's har netop fyret to selskaber, som har gjort rent hos restauranter i burgerkæden. Fyringen sker, efter politiet midt i april gennemførte en razzia mod sort arbejde på 18 McDonald's-restauranter over hele Sjælland. Kort efter razziaen satte McDonald's samarbejdet med rengøringsleverandørerne på pause.
- Vi har opsagt samarbejdet med de to leverandører på alle de restauranter, hvor de har været benyttet. Det har vi gjort, fordi sagen viser, at noget ikke er helt, som det skal være, siger Sara Helweg-Larsen, kommunikationsdirektør hos McDonald's Danmark.
Hun ønsker ikke at oplyse navnene på de to rengøringsselskaber. Men fortæller, at de er fra Københavnsområdet, og at McDonald's Danmark har benyttet den ene rengøringsleverandør i en årrække.   

31 sager hos politiet

Politiinspektør Uffe Stormly fra Nordsjællands Politi oplyser, at de fire implicerede politikredse har rejst i alt 31 sager efter razziaen.
Det drejer sig om fire sager om personelfalsk, fordi rengøringsfolk fremviste falske id-papirer. 17 sager omkring illegalt arbejde. Samt 10 sager om ulovligt ophold i Danmark. Ni af sagerne er afgjort ved, at personen er blevet udvist af Danmark og har fået indrejseforbud, oplyser politiinspektør Uffe Stormly.
- Vi mener, at det helt klart har været sat i system og organiseret med henblik på at omgå reglerne, siger han. 
Uffe Stormly oplyser, at politiet stadig er i gang med efterforskningen mod en formodet bagmand med dansk statsborgerskab og udenlandsk baggrund.

McDonald's: Vi strammer op

Kommunikationsdirektør hos McDonald's Danmark Sara Helweg-Larsen gør opmærksom på, at burgerkæden stiller høje etiske krav, som kædens underleverandører også skal leve op til.
- Vi synes, at vi har udbedt os og set dokumentation, men det har ikke været godt nok. Vi har derfor nu strammet op på dokumentationen ved brug af underleverandører, siger Sara Helweg-Larsen.
Hun oplyser, at nogle af McDonald's-restauranterne nu selv står for rengøringen, mens andre restauranter bruger andre leverandører.


/apps/pbcs.dll/news_messages?Kategori=NYHEDER&Profile=2140&SectionCat=NYHEDER&ThemeID=107535&GroupID=3260780

Lagt på: 09. Maj 2012 06:00

Sidst ændret: 09. Maj 2012 12:02