Det er ikke mere end to måneder siden, at Politiet anholdt fire afrikanske mænd, mens de gjorde rent i mediehuset Berlingske Media for en underleverandør til Forenede Service. Arkivfoto

Knaldet flere gange for illegal rengøring

Politiets anholdelse af ni rengøringsfolk fra Forenede Service mandag morgen var ikke et enkeltstående tilfælde. Politi og SKAT har gentagne gange afsløret sort og illegalt arbejde hos underleverandører til rengøringsgiganten.

Da politiet i går mandag anholdte ni rengøringsfolk på Københavns Universitet, var det langt fra første gang, selskabet Forenede Service kom i myndighedernes søgelys for illegalt arbejde.

Forskellige myndigheder har igennem det sidste halvandet år gentagne gange afsløret sort og illegalt arbejde hos underleverandører til Danmarks næststørste rengøringsselskab Forenede Service.

Det er ikke mere end to måneder siden, Politiet anholdt fire afrikanske mænd, mens de gjorde rent i mediehuset Berlingske Media for en underleverandør til Forenede Service. To af de afrikanske mænd blev administrativt udvist for illegalt arbejde og ulovligt ophold. En tredje blev sigtet for falsk identitet. Den fjerde blev sigtet, fordi han i forvejen havde indrejseforbud i hele Schengen.

Illegalt arbejde i det offentlige

Sidste år var der også flere sager. Den 11. juni 2011 fandt politiet seks rumænere i en villa i Helsingør ejet af en af Forenedes underleverandører og dennes familie. De fire af rumænerne har fortalt til Fagbladet 3F, at de blev sendt ud for at gøre danske skoler rent 19 timer i døgnet uden løn.

I august sidste år var den gal igen. SKAT og politi foretog en razzia på fem skoler og institutioner i Nordsjælland. Her mødte de 20 rengøringsfolk. Ni af dem arbejdede sort.

Et par af de rengøringsfolk, SKAT mødte ved denne aktion, har Fagbladet 3F efterfølgende interviewet. De rumænske rengøringsfolk har fortalt, at de fik mellem 7.000 og 8.000 kroner i sorte penge om måneden for deres arbejde for en af Forende Services underleverandører på Nærum Skole i Rudersdal.

Razzia på skoler

Helt tilbage i oktober 2010 afslørede Helsingør Kommune, at underleverandører til Forenede Service i flere tilfælde havde arbejdet sort på kommunens skoler og daginstitutioner. To af de ansatte havde i dette tilfælde heller ikke opholdstilladelse i Danmark.

Trods adskillige henvendelser til Forenede Service igennem de sidste par måneder, har Forenede Service ikke ønsket at kommentere, at myndighederne gentagne gange har konstateret sort eller illegalt arbejde blandt rengøringsfolk fra Forenede Service eller selskabets underleverandører.


Sidst ændret: 23. Marts 2012 12:36