Sikkerhedsproblemer på britisk oliefelt koster A.P. Møller-Mærsk hundrede millioner af kroner. Direktør erkender økonomisk begmand.

Mærsk nedskriver lukket oliefelt med 439 millioner kroner

Sikkerhedsproblemer på britisk oliefelt koster A.P. Møller-Mærsk hundrede millioner af kroner. Direktør erkender økonomisk begmand.

Over 400 millioner kroner - alene i nedskrivninger. Det er regningen til A.P. Møller-Mærsk efter at det britiske arbejdstilsyn sidste år lukkede oliefeltet Janice i Nordsøen. Feltet blev beordret lukket midt i november på grund af store problemer med sikkerheden for de ansatte, og der er endnu ikke sat en dato for, hvornår produktionen kan starte op igen.

Direktør: Det er ikke populært

- Janice skulle dagligt producere 5-10.000 tønder olie til en værdi af 100 dollars før skat. Så kan du selv regne på det. Det er klart, at det er en økonomisk begmand. Det er ikke populært, siger Michael Engell-Jensen, administrerende direktør i Maersk Oil i Storbritannien til Nyhedsbrevet 3F.

I årsregnskabet for 2007 noterer A.P. Møller-Mærsk, at produktionen i Storbritannien blev negativt påvirket af lukningen af Janice.

Udover tabet på den daglige drift, nedskriver selskabet feltets aktiver med 92 millioner dollar, svarende til 439 millioner kroner, på grund af problemerne.

Det er stadig usikkert, hvornår feltet begynder at tjene penge ind til hovedkontoret på Esplanaden igen.

Påbud forlænget af myndigheder

- Driftsomkostningerne er der ikke den store forskel på, for vi har alle mand i gang - og flere til - med at udbrede problemerne med sikkerheden. Installationen er populært sagt blevet splittet og ved at blive undersøgt til bunds, siger Michael Engell-Jensen.

Det britiske arbejdstilsyn forlængede for nylig to sikkerhedspåbud på Janice. Fristen til at udbedre problemerne var sat til den 1. marts, men er blevet forlænget til den 30. april, oplyser tilsynet Health & Safety Executive. Et tredje påbud har deadline den 1. juni.

Samlet voksede Mærsks olieproduktion i den britiske del af Nordsøen dog fra 15 millioner tønder olie i 2006 til 21 millioner i 2007.


Sidst ændret: 17. Marts 2008 13:04