Landets 10.000 buschauffører kan se frem til at tjene 40.000 kroner mere om året om tre år. Arkivfoto

Overenskomst til 10.000 buschauffører

OK07: Om tre år tjener landets buschauffører 40.000 kroner mere om året inklusiv pension. Det er resultatet af et frisk forlig mellem 3F's Transportgruppe og arbejdsgiverne i AKT.

Landets 10.000 bybus- og rutebilchauffører har nu også fået ny overenskomst, der lige som på det øvrige transportområde sikrer chaufførerne direkte lønstigninger på godt 1.000 kroner om måneden i 2007, 2008 og igen i 2009.

Torsdag morgen kunne 3F's forhandler Jan Villadsen nemlig skrive under på overenskomsten med AKT, Arbejdsgiverforeningen for Kollektiv Trafik, og den nye 3-årige aftale gælder både for buschauffører i provinsen og i hovedstadsområdet.

- Inklusiv stigninger i pension og feriepenge vil buschaufførernes løn være steget med cirka 40.000 kroner om året om tre år. Og overenskomsten er kommet i hus, uden at der er blevet ændret på arbejdstidens tilrettelæggelse, siger Jan Villadsen.

Han fremhæver desuden, at chauffører, der tager en erhvervsuddannelse som buschauffør, kan få en ekstra lønstigning på fire kroner i timen.

- Lige som i HTS-forliget indføres tillægget for erhvervsuddannede chauffører gradvist med tre kroner i timen i 2007 og ekstra 50 øre i timen de næste to år, siger Jan Villadsen.

Det er et enigt forhandlingsudvalg, der står bag den ny overenskomst med Arbejdsgiverne i AKT, der blandt andet omfatter busfirmaer som Arriva, Veolia og Citytrafik.

Der er fortsat et par enkelte detaljer i overenskomsten, der skal på plads. Derfor må nysgerrige buschauffører vente til på mandag med at få de præcise satser for de kommende år at se.

Til gengæld er det første gang i mands minde, at overenskomsten på busområdet er faldet på plads uden hjælp fra forligsmanden.

For tre år siden måtte AKT og 3F's Transportgruppe bruge cirka 140 timer i forligsinstitutionen på at forhandle en overenskomst på plads.


Sidst ændret: 29. Marts 2007 13:28