I det private er Poul Højmose gift med Susan Mackensie. Parret bor sammen med deres to døtre Alberthe og Juliane i Højbjerg ved Århus.

En hård banan blev blødere

Landstræneren for det danske kvindelandshold er en ambitiøs mand, der forstår at bygge sine spillere op, og som har årevis af erfaring bag sig.

- Denne gang skal vi nå helt til tops.

Sådan lyder landstræner Poul Højmoses kontante mål for
det danske kvindelandshold.

I fem år har Poul Højmose været landstræner, og hans største præstation med holdet er en semifinaleplads i EM-slutrunden i 2001.

Den snart 50-årige Poul Højmose satser på, at næste års EM-slutrunde i England vil føre Danmark helt til finalen, ligesom han har store forventninger til dansk deltagelse i VM i 2007.

Der er ingen tvivl om, at han er en meget ambitiøs træner.

- Jeg har kendt Poul i mange år, og i starten syntes jeg, at han var en hård banan. I de senere år har han ændret sin ledelsesstil og er blevet blødere. Der er ingen tvivl om, at han er meget dygtigt, og god til at bygge sine spillere op. En behagelig mand at være sammen med, fortæller kvindelandsholdets anfører Katrine S. Pedersen.

Kontakt med kvinderne

Poul Højmoses egen fodboldkarriere foregik på grønsværen i Grønbjerg IF og Spjald GIF tilbage i 1960'erne og 1970'erne.

Da han satte fodboldstøvlerne på hylden, blev han træner samme sted og kom i 1985 for alvor i kontakt med kvindefodbolden.

På det tidspunkt blev han træner for Hjortshøj-Egaas divisionskvinder(nuværende Skovbakken), som han vandt mesterskabs-titlen med tre år i træk i 1986,1987 og 1988.

I 1987 blev han samtidig hyret som landstræner for U-17- pigeholdet. I 1991 avancerede han til U-18 og U-21, og der fortsatte han indtil 1999, hvor han overtog roret for A-landsholdet.

Den største titel som landstræner fik han i 1998, hvor de danske U-18-kvinder blev Europamestre.


Sidst ændret: 23. Juli 2004 11:39

Fakta

Speciale i skader Poul Højmoses civile karriere startede som typograf, derefter blev han lærer, og i 1990 fik han titlen som projektleder i Vejle Amt i sundhedsfremme og forebyggelse.

Siden fik han lederjobbet af forebyggelsessekretariatet samme sted. I den forbindelse har han skrevet bøgerne "Sport uden skader" og "Job uden skader".

For DBU har han forfattet "Centerhåndbog om centertræning", og for Sundhedsministeriet har han lavet bogen "Ingen skade til" og videoen "Sport uden skader".

Desuden har han specialiseret sig i talentudvikling, og
er i dag primus motor bag DBU's satsning: Dansk kvindefodbold i verdenseliten via udvikling af kraftcentre.